Jeg har i dag igen arbejdet med alle 4 computere i klubben.
Alle er nu fuldt opdateret, og jeg har installeret en netværks-printer der kan printes på fra alle computere.
Valget endte med Brother blæk-printeren, som også er scanner og kopi maskine. (A4 og A3)
Det viste sig at den sort/hvide Epson laser printer desværre ikke virkede da det kom til stykket, så den er kasseret og fjernet.
Jeg har også udført en hel del eksperimenter med WiFi i lokalet. Især er der problemer med at nå computeren på Targa-Florio, som af og til medføre nogle problemer. Jeg har installeret et meget lang USB kabel, således at WiFi receiveren kan sidde et meget bedre sted i lokalet. Det ser ud til at gøre en stor forskel.
Jeg har også eksperimenteret med den bedre løsning, som vil være at vi for vores eget net ved hjælp af en 4G/5G router. Når vi således for vores eget private net, kan vi åbne op for kommunikationen mellem de 4 computere, så vi kan drage større fordel af de netværks sammenkoblinger som LapMaster kan lave. Det vil dog koste klubben et 50 kr/mdr mobil abonnement, så jeg leder lige lidt endnu efter en mulig anden løsning.

MVH, Carsten.

2 Responses

Skriv et svar